LIVEZILE DIN SIBIU, DISTRUSE DE ZĂPADĂ

Zăpada care a căzut în ultimele două zile în zona județului Sibiu a distrus mare parte din florile cireșilor, merilor sau caișilor din livezi. Iar frigul de minus cinci grade care se anunță la noapte va duce către 100% procentul pagubelor provocate în livezi.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Mai mulți proprietari de livezi au contactat deja reprezentanții Direcției Agricole din Sibiu pentru a se plânge de dezastrul produs de valul de frig din ultimele zile, care a prins pomii deja gata înfloriți. „Deocamdată nu se pot face estimări ale pagubelor, trebuie să treacă și această noapte în care s-au anunțat minus cinci grade. Vor fi cu siguranță pagube, dar nu ne putem grăbi deocamdată cu estimările“, arată inginerul agronom Luminița Eneotescu, din cadrul Direcției Agricole Sibiu.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Frigul anunțat pentru următoarea noapte va fi fatal florilor care au mai supraviețuit până acum. „Cireșul este cel mai sensibil, cu limita de rezistență a florilor la minus două grade Celsius. La temperatura aceasta, floarea de cireș este praf. Iar la măr, florile desfăcute sunt compromise de la minus două grade Celsius.

- Publicitate -

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Aceleași limite le au florile de măr, de prin și de cais“, descrie Luminița Eneotescu.(Integral pe turnulsfatului.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole