Lista pesticidelor cancerigene

Pe masa noastra ajung alimente stropite cu substante ce ne pot provoca boli incurabile.
pesticide
Organizatia Greenpeace a publicat în Germania o nouă lista neagră a pesticidelor folosite în Uniunea Europeană. Lars Neumeister a făcut o prezentare a potențialelor riscuri pe care le prezintă aceste substanțe folosite în agricultură pentru sănătatea oamenilor, dar și a mediului.
 
 “Cele mai periculoase pesticide pentru oameni și mediu trebuie să dispară de pe câmpuri și din alimentația oamenilor. În plus, trebuie să ne asigurăm că o substantă toxică nu este inlocuită de o altă. Am văzut acest lucru în cazul a trei neonicotinoide interzise. De la punerea în aplicare a interdicției parțiale pentru aceste substanțe, se folosește în locul lor tiacloprid. Această substantă e un pesticid din aceeași clasă a neonicotinoidelor, o amenințare pentru albine și alți polenizatori. Lista neagră trebuie să servească în primul rând că un ghid menit să reducă și în final să inlocuiască pesticidele chimice de sinteză cu alternative ecologice, non-chimice”, spune Christiane Huxdorff, coordonator al campaniei  pentru agricultură ecologică din cadrul Greenpeace Germania.
Potrivit organizației ecologice, 111 pesticide ar trebui interzise imediat pentru a proteja sănătatea oamenilor. Este vorba de substanțe precum glifosatul, care a fost clasificat de Organizația Mondială a Sănătătii că un posibil cancerigen, sau abamectinul, un insecticid foarte toxic pentru oameni.
“Fermierii care doresc să iasă din epocă de piatră a pesticidelor au nevoie de sprijin din partea politicienilor și comercianților. Eliminarea treptată a celor mai dăunătoare pesticide reprezintă un pas vital spre un model modern de agricultură ecologică, care nu are nevoie de pesticide. Fermele organice ne arată că modelul ecologic poate inlătura dependența de pesticide și ne permite să ne asigurăm diversitatea hranei și siguranță acesteia, protejând în același timp solul, apele, mediul și nu în ultimul rând sănătatea”, spune Christiane Huxdorff.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole