Lista menţiunilor nutriţionale şi de sănătate permise pe ambalajele

32

Comisia Europeană a aprobat miercuri o listă cu menţiunile nutriţionale şi de sănătate care pot fi înscrise pe ambalajele produselor alimentare, producătorii din domeniu având la dispoziţie şase luni să-şi adapteze practicile la noile cerinţe, scrie Agerpres.
Lista celor 222 de menţiuni nutriţionale şi de sănătate va fi folosită pe întregul teritoriu al Uniunii Europene şi ar trebui să contribuie la o mai bună informare a consumatorilor.

Astfel, menţiuni precum importanţa calciului pentru sănătatea osoasă sau cea a vitaminei C pentru sistemul imunitar vor putea fi găsite doar pe ambalajele produsele care au cu adevărat astfel de proprietăţi.

Începând din luna decembrie a acestui an, toate menţiunile din afara acestei liste vor fi interzise. Menţiunile vor fi înscrise într-un registru – o bază de date interactivă care va putea fi consultată pe pagina de internet a Comisiei Europene.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult