ULTIMĂ ORĂ! Linia de finanțare AFIR pentru tinerii fermieri se închide în curând

Lupta pentru fondurile europene puse la dispoziția tinerilor fermieri prin submăsura 6.1 este din ce în ce mai acerbă. Plafonul de 70 de milioane euro alocat pentru componenta națională a acestei măsuri a fost deja depășit, iar cererile depuse la AFIR continuă să curgă.

Până la această dată au fost depuse peste 2.000 de proiecte, în valoare totală de peste 94,5 milioane euro. Dacă cererile vor continua să fie depuse în acest ritm, este posibil ca AFIR să închidă sesiunea de depunere mult mai repede decât data anunțată inițial, respectiv 26 noiembrie 2021.

Realizatorul Ovidiu Ghinea a discutat subiectul în ediția de marți a emisiunii ”Agricultura la Raport”, dedicată fondurilor europene, împreună cu invitații săi, consultanți specialiști în accesarea fondurilor europene. Aceștia au avertizat că sesiunea de depunere a proiectelor pe submăsura 6.1 ar putea fi închisă de AFIR chiar săptămâna aceasta.

”În momentul de față avem linii deschise pe mai multe submăsuri. Cea mai importantă ar fi submăsura 6.1 – instalarea tinerilor fermieri. Interesul este uriaș, după cum se anticipase; celelalte măsuri sunt într-un con de umbră, atât timp cât avem 6.1 și avem încă alocare. Deja s-a depășit plafonul de fonduri disponibile, de 70 de milioane euro pe zona normală. Deja am trecut în pragul de 150%, iar în zilele următoare preconizăm că o să se ducă și acest plafon, adică o să se închidă linia. Pragul de calitate lunar a scăzut la 50 de puncte începând de duminică și s-au depus masiv, peste 1.000 de proiecte”, a precizat consultantul Valentin Ene în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Amintim faptul că depunerile se opresc în momentul în care proiectele depuse ating o valoare de 150% din alocarea submăsurii. În acest moment, proiectele depuse pe submăsura 6.1, componenta națională, depășesc 135% din alocarea submăsurii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole