Limonada învinge oboseala, alungă stresul şi vindecă aftele

IncreaseO limonadă gustoasă învinge oboseala, alungă stresul şi vindecă aftele. Iată motivele pentru care este bine să consumi suc de lămâie.

Previne răceala

Dacă te doare gâtul sau simţi că răceala îţi dă târcoale, tot lămâia îţi poate fi de ajutor. Într-o cană cu apă caldă pune câteva picături de lămâie şi adaugă o linguriţă de miere de albine, de preferinţă polifloră.
Infuzia pe bază de suc de lămâie şi miere ajută organismul în lupta lui zilnică, pe vreme rece, împotriva gripei, răcelii şi bronşitei.

Alungă stresul

Lămâile sunt pline de vitaminele C şi B, dar şi de calciu, fosfor şi fier, minerale care sunt foarte uşor asimilate de organism. De aceea, cu cât consumi mai multe lămâi, cu atât ai mai multe „arme” antistres.

Dintre toate citricele, lămâia este cea mai bogată în acidul citric de aceea nu este recomandată persoanelor cu sensibilitate gastrică.

Te scapă de balonare

Deşi este acră şi acidă, lămâia este recomandată persoanelor care suferă de aciditate gastrică deoarece stimulează producerea de enzime în ficat şi pancreas.

Cine are un stomac sensibil şi se balonează după o masă copioasă se poate trata cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, diluat în puţină apă rece sau caldă. Sursa: click.ro