Licopenul din roşii previne bolile de inimă

Licopenul este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentaţie, şi se găseşte din belşug în roşii. Are un rol esenţial în prevenirea și tratarea multor afecţiuni ale organismului cum ar fi cancerul de sân, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii sau bolile cardiovasculare. Iată care sunt beneficiile licopenului din roşii:

 

Roşiile nu au grăsimi, nu îngraşă şi compoziţia lor care conţine potasiu, fosfor, vitamina C, A şi K, calciu şi fier, le recomandă ca fiind extrem de benefice pentru sănătate. Dacă ţii cură de slăbire sau vrei să îţi păstrezi silueta trebuie să mănânci zilnic, măcar două roşii care au proprietatea de a arde grăsimile. Se recomandă ca roșiile să fie întotdeauna însoţite la masă şi de puţin ulei, mai ales cel de măsline, doar așa devin mai eficiente.

De asemenea, roşiile luptă împotriva colesterolului rău, se recomandă câte 200g de roşii la fiecare masă, timp de o săptămână. Roşiile proaspete pot fi consumate şi de persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

Licopenul din compoziţia roşiilor protejează de cancer şi de bolile de inimă. În plus, vitaminele din roșii ajută la buna funcţionare a ficatului şi previn hemoragiile.

Cercetătorii americani susţin că în momentul în care sunt gătite, roşiile eliberează cantităţi mari de licopen, extrem de util împotriva cancerului de prostată şi plămâni. Licopenul, considerat un întăritor al oaselor, previne şi apariţia osteoporozei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult