LICEELE AGRICOLE VOR PRIMI TEREN SI BANI DIRECT DE LA MINISTERUL AGRICULTURII

Începând de anul școlar viitor, liceele agricole din ţară vor fi subordonate şi Ministerului Agriculturii. Structura organizatorică, profilurile, specializările, calificările profesionale, cifrele anuale de şcolarizare şi criteriile de selecţie a candidaţilor pentru învăţământul agricol se vor fi propuse de Ministerul Agriculturii către cel al Educației.

Prin această iniţiativă legislativă liceele cu profil agricol vor primi şi suprafeţe de teren în cazul în care nu dispun de acesta în baza lor materială şi un lucru foarte benefic va fi faptul că, prin dubla subordonare, vor putea accesa proiecte pentru a-şi moderniza baza materială, care vor permite elevilor să înveţe pe cele mai noi tehnologii.

Programele şcolare pentru disciplinele de specialitate se vor elabora de către cele două ministere, vor fi validate de Comitetul Sectorial pentru Agricultură şi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

Proiectul de lege prevede ca, de la 1 ianuarie 2018, liceele care au exclusiv profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, vor trece în subordinea direcţiilor judeţene pentru agricultură. Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea liceele agricole trec în domeniul public al statului şi în administrarea direcţiilor judeţene pentru agricultură.

sursa: Punctul.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole