Liceele agricole, sub tutela MADR și a USAMV București!

Ministerul Educației va constitui un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti şi Ministerul Agriculturii pentru tutela asupra liceelor agricole, pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, „capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”, a anunțat joi Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează AGERPRES.

„Avem multe lucruri de făcut împreună în «România Educată», împreună cu Ministerul Agriculturii. Este pentru prima oară când susţinem un parteneriat solid între cele două ministere. Prin acest parteneriat, de curând s-a decis la nivelul guvernului să se susţină implementarea unui program «Masă sănătoasă în şcoli 2022 – 2027», cu finanţare de peste un miliard de euro. Este un element esenţial în care conceptul de bază este de alimentaţie sănătoasă – produse agroalimentare româneşti. Şi asta se poate face doar în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Ministrul Educaţiei, punând laolaltă resursele, au putut sa ne dea speranţa unui program atât de important pentru viitorul copiilor noştri. (…) Un alt parteneriat îl vom face pentru tutela comună asupra liceelor agricole – şi asta ca să vă dau doar câteva proiecte de colaborare dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii – în care USAMV Bucureşti, uitându-se la trecutul glorios, se va concentra pe viitorul cât se poate de pragmatic pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la ceremonia aniversară dedicată împlinirii a 170 de ani de la înfiinţarea USAMV.

Potrivit ministrului Educației, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti, în cadrul căreia funcționează 7 facultăţi, este singura universitate unde mai sunt formaţi ingineri de îmbunătăţiri funciare.

„Sunt foarte mândru să spun că acum 28 de ani a fost înfiinţată Facultatea de Biotehnologii, cea mai tânără facultate a acestei universităţi, de cel mai în vârstă participant la această manifestare – 86 de ani – profesorul Gheorghe Câmpeanu. E bine să ai rădăcini de 170 de ani. Eu personal sunt în această universitate de 35 de ani. Ne străduim să fim zi de zi alături, indiferent de poziţiile pe care le ocupăm. (…) N-am încetat, nici o zi, indiferent care au fost poziţiile naţionale sau internaţionale, să fiu profesor în această universitate. Sunt foarte mândru de toţi colegii mei din această universitate”, a mai Cîmpeanu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole