Legumicultorii şi-au strigat nemulţumirile în faţa MADR

24

legume_cosZeci de producători agricoli din judeţul Giurgiu au protestat, astăzi, în faţa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Neacordarea despăgubirilor în urma pagubelor cauzate de grindină, subvenţiile prea mici acordate pentru culturile afectate de secetă, dar şi lipsa de implicare a reprezentanţilor din structurile teritoriale ale MADR sunt principalele motive pentru care fermierii au decis să iasă în stradă.

Mai mult de jumătate dintre legumicultorii din Giurgiu nu au primit nici acum despăgubiri în urma pagubelor cauzate de grindină, potrivit Legii 606/2014. Unul dintre aceştia este şi Radu Constantin, fermier din comuna Văleni (jud.Giurgiu):„Din cauza calamităţilor din lunile mai şi iunie 2014, toţi fermierii afectaţi trebuiau să primească suma de 3 lei pe metru pătrat printr-o hotărâre a Ministerului Agriculturii. Am fost 100 de fermieri în această situaţie, însă doar jumătate au primit banii, restul nu. Motivaţia lor a fost una ridicolă. Au spus că procesele verbale nu au fost în termen, dar cu aceleaşi procese unii au luat banii, alţii nu ” .

Vicepreşedintele Agrostar, Stelian Căpăţână, consideră că principalii vinovaţi pentru care s+a ajuns în această situaţie sunt reprezentanţii Direcţiei Agricole din judeţul Giurgiu:„ Atâta timp cât ministrul a promis şi Direcţia Judeţeană Giurgiu a tratat cu indiferenţă problemele noastre, noi vom lupta până vom primi toate avizele pozitive”, a explicat vicepreşedintele Agrostar, Stelian Căpăţână.

Dacă nu vor primi răspunsuri la problemele puse pe tapet miercuri, legumicultorii promit şi alte pichetări: “Ne vom aduna fermierii din toată ţara şi vom veni aici, la minister. Altă soluţie nu mai avem, am ajuns la fundul sacului”, a spus unul dintre protestatari.

Protestul legumicultorilor, membri ai filialei Agrostar Giurgiu, s-a încheiat în jurul orei 13:00, neprimind niciun răspuns din partea vreunui reprezentant al Ministerului Agriculturii. Daniel Constantin nu s-a aflat la sediul ministerului în momentul desfăşurării protestului, fiind prezent la şedinţa săptămânală a Guvernului. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise