Legumicultorii români vor fi despăgubiţi de Comisia Europeană

17

legumeffdComisia Europeană a activat un mecanism de monitorizare a pieţei, după ce Rusia a interzis importul de produse agro-alimentare din ţările membre.

Săptămâna viitoare, comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş, va prezenta noi măsuri ce vizează, în primul rând, valorificarea produselor perisabile, în special legume şi fructe.

Producătorii din Uniunea Europeană nu trebuie să se îngrijoreze, afirmă comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. Fiecare sector sau piaţă sunt monitorizate şi atunci când apar riscuri, Comisia Europeană va reacţiona.

Legumicultorii români vor primi despăgubiri de la Comisia Europeană pentru pagubele suferite în urma embargoului impus de Rusia, a declarat reprezentantul delegaţiei României pe lângă CE, Achim Irimescu:

România a raportat pierderi pe sectorul castraveţilor şi roşiilor de circa 16 eurocenţi în ultima perioadă. Ar fi vorba în România, practic, de 22.000 de tone de în principal castraveţi şi roşii, care nu-şi găsesc clienţi deocamdată, a preczat Achim Irimescu. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise