Legumicultorii din zona de sud a ţării lansează programul Dor de Gust

43

legumeAsociaţia Cultivatorilor de Legume şi Centrul de Comunicare al Fermierilor din România lansează marţi programul Dor de Gust, o iniţiativă a legumicultorilor mici şi mijlocii din zona de sud a ţării, destinată comercializării directe a produselor prin marile reţele de retail.

Programul, menit să răspundă cererii în continuă creştere a consumatorilor pentru produse româneşti, a fost iniţiat în luna decembrie 2013 de către un grup de producători de legume cu sprijinul Centrului de Comunicare al Fermierilor din România şi Asociaţiei Interprofesionale Prodcom legume-fructe şi a avut ca obiectiv comercializarea directă a produselor aparţinând fermierilor din mai multe bazine legumicole cu tradiţie, cum sunt: Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguleţu, Gheorghe Doja, Măriuţa.

În perioada de pregătire s-a derulat o campanie de informare a producătorilor din aceste zone, în scopul constituirii unor grupuri care să asigure livrarea constantă şi predictibilă a unor cantităţi semnificative către reţele de supermarketuri.

În acelaşi timp, cu sprijinul unor experţi, s-a lucrat la identificarea şi structurarea unui mecanism de management care să răspundă rigorilor de comercializare ale marilor reţele de retail sub aspect calitativ şi cantitativ, al exigenţelor privind trasabilitatea, controlul, sortarea, ambalarea şi transportul produselor.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi şi vor oferi amănunte privind conţinutul şi funcţionarea acestui program principalii actori ai acestei iniţiative – circa 200 de fermieri din bazinele legumicole incluse în program şi reprezentanţii marilor reţele de retail care au răspuns şi s-au implicat în derularea acestui program.

Evenimentul va fi completat de o expoziţie de produse a producătorilor din programul Dor de Gust, pe care consumatorii le pot găsi începând din a doua jumătate a lunii iunie în rafturile supermarketurilor din Bucureşti şi din ţară.

Printre cei care vor participa la lansarea acestui program se numără Gheorghe Vlad – preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Legume, Aurel Tănase – director general PRODCOM, Mihai Velica – lider zonal Izbiceni, Mircea Bujor – lider zonal Dracea dar şi reprezentanţi din partea reţelelor de retail şi a autorităţilor. (Sursa: AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. […] pe la Moise Guran, în emisiunea Biziday, despre Dor de Gust, brandul sub care s-au unit micii producători de legume din România pentru a intra in […]

  2. […] pe la Moise Guran, în emisiunea Biziday, despre Dor de Gust, brandul sub care s-au unit micii producători de legume din România pentru a intra in […]

Cmentariile sunt închise