Legumicultorii arădeni, amenințați cu falimentul de prețurile mici de pe piața legumelor

8

legumeffd

Legumicultorii arădeni sunt amenințați cu falimentul de prețurile mici de pe piața legumelor. Ei acuză statul că nu mai finanțează culturile de legume. De câțiva ani, în lipsa subvențiilor și confruntați cu prețuri prea mici pentru produsele lor, ei fac eforturi mari pentru a mai putea continua exploatațiile din sere. Prețul pieței nu le acoperă nici măcar cheltuielile, după cum afirmă legumicultorul Viorel Daniel Lunga.

„Cultura legumelor de seră este singura șansă pentru mai multe comunități de legumicultori din județul Arad. Dar în lipsa unui sprijin din partea statului, ei vor fi siliți să-și lichideze culturile din seră”, spune Ioan Petrișor.. Legumicultorii spun că de trei ani, nu au mai primit nici un leu subvenție. În același timp însă, costurile pentru înființarea culturilor au crescut încontinuu.

Legumicultorii arădeni au ajuns într-un impas din care nu pot ieși fără un sprijin concret din partea statului. Reluarea politicii de subvenționare a produselor de seră și o implicare a autorităților locale în înfiinţarea unor piețe de gros ar putea fi soluții pentru salvarea culturilor legumicole de seră.

Citește și

Cmentariile sunt închise