Legume distruse de ploi acide, în Vrancea

88

secetadds

Oamenii din comuna Garoafa sunt disperaţi. Legumele pe care le-au cultivat în acest an s-au uscat la acest început de toamnă. Anul agricol 2013 se anunţa mulţumitor pentru legumicultori, însă ploile din ultimele săptămâni le-au dat planurile peste cap. Ardeii, vinetele, gogoşarii şi roşiile s-au uscat în câteva zile.

În anumite situaţii, agricultorii au constatat că, din cauza ploilor acide, culturile le-au fost afectate în proporţie  de 100%.

În fiecare an, localnicii muncesc din greu pentru a cultiva şi îngriji legumele. Iar toamna ei aşteaptă să se bucure de roadele muncii lor. Însă, în această toamnă, situaţia este catastrofală. Culturile sunt distruse, e mai rău decât în perioadele de secetă. Anul acesta au muncit în zadar iar pierderile sunt foarte mari. Localnicii cred că ploile acide sunt de vină.

Disperaţi, localnicii caută ajutor la autorităţi. Niciunul nu are culturile asigurate dar speră ca cineva să-i înţeleagă şi să-i ajute.

Situaţia din comuna Garoafa este cunoscută la nivelul Direcţiei Agricole, iar specialiştii urmează să se pronunţe.

Comuna Garoafa este unul dintre bazinele legumicole din judeţul Vrancea. Aici sunt cultivate cu legume circa 400 de hectare de teren arabil. Înfiinţarea şi îngrijirea unui singur hectar cultivat cu roşii, ardei, vinete sau gogoşari scot din buzunarele ţăranilor suma de 10.000 de lei.

Citește și

Cmentariile sunt închise