Leguma vedetă – are o mulţime de calităţi, însă fie o adori nebuneşte, fie o urăşti îngrozitor

47

A fost numită în glumă “leguma-vedetă” tocmai pentru că nu lasă pe nimeni indiferent: există o categorie de oameni care o adoră pur şi simplu şi alţii care nici nu vor să audă de aşa ceva în farfuria lor. Partea cea mai importantă este că are o mulţime de proprietăţi benefice pentru corp.
Leguma-vedetă nu este altcineva decât broccoli. Această legumă este de-a dreptul urâtă de cei mai mulţi copii însă atunci când mai cresc, măcar o parte din ei înţeleg importanţa prezenţei ei în alimentaţie.

Broccoli este bun şi pentru siluetă deoarece are foarte puţine calorii, este bogat în nutrienţi şi fitochimicale benefice corpului. Este, de asemenea, scăzut în grăsimi şi reprezintă o sursă bună de fibre.
Unde mai pui că broccoli poate fi gătit şi servit în fel şi chip: crud, fiert, gătit la cuptor. Se găseşte în magazin în orice perioadă a anului şi conţine un număr de compuşi numiţi glucosinolates ce pot avea efecte pozitive asupra sănătăţii, printre care protejarea ficatului, detoxifiere şi lupta împotriva cancerului.

Broccoli este o sursă excelentă de minerale precum calciu, potasiu sau seleniu, vitamina C şi complexul de vitamine B, vitamina A.

Această legumă nu îşi pierde din proprietăţile extraordinare nici dacă este congelată, aşa că atunci când alegeţi să gătiţi cu un ameste de legume gata congelate, alegeţi să conţină şi broccoli.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult