Legea Zootehniei, lansată în dezbatere publică de MADR

24

vaci21martiePotrivit recolta.eu Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică legea zootehniei pe site-ul MADR. Potrivit documentului făcut public de autorităţi, MADR nominalizează o autoritate de reglementare, coordonare, supraveghere, monitorizare şi control în domeniul furajelor si nutriţiei animalelor. 

Proiectul prevede că:

– MADR nominalizează o autoritate de reglementare a pieţei furajelor: „Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale nominalizează autoritatea competentă de reglementare, coordonare, supraveghere, monitorizare şi control în domeniul furajelor şi nutriţiei animalelor. Atribuţiile autorităţii competente se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”.

 Operatorii economici în domeniul producţiei de furaje vor lucra în baza licenţei de fabricaţie: „Operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei de nutreţuri combinate pot desfăşura aceste activităţi numai în baza licenţei de fabricaţie”.

– Codul de bune practici în baza căruia se acordă licenţa se aprobă prin ordin al MADR: „Codul de bune practici privind producerea nutreţurilor combinate şi al altor produse de uz furajer se elaborează de către autoritatea competentă împreună cu reprezentanţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei de nutreţuri combinate și se aprobă prin ordin al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.  (Integral pe recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise