Legea camerelor agricole, modificată fără consultări cu fermierii

tractormare

Reprezentanţii a unsprezece asociaţii profesionale reprezentative ale producătorilor agricoli au cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, şi primului ministru al României,Victor Ponta, să fie consultaţi cu privire la modificările aduse legii camerelor agricole.

Aceștia au trimis către MADR un comunicat în care afirmă: că „Întrucât la modificarea Legii Camerelor Agricole, prin Ordonanţă de Urgenţă, asociaţiile profesionale reprezentative nu au fost consultate în ceea ce priveşte formă finală a acestor modificări, am fost nevoiţi să facem apel la Ministrul Agriculturii – domnul Daniel Constantin şi la Primul Ministru al României – domnul Victor Ponta, pentru a ne consulta şi a hotărî împreună modificările care se doresc a fi aduse la Legea Camerelor Agricole”.

-Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR)
-Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)
-Federaţia Naţională de Agricultură Ecologică
-Federaţia Agricultorilor de Munte „Dorna”
-Federaţia Naţională de Produse Tradiţionale
-Federaţia ,,Romovis 10 mai 2006”
-Asociaţia Generală a Crescătorilor de Bovine din România (AGCTR)
-Sindicatul Crescătorilor de Ovine din România
-Asociaţia Profesională Naţională Legume- Fructe România
-Asociaţia Bio România
-Federaţia Oierilor de Munte din România

„Camerele agricole vor funcţiona, aşa cum au cerut fermierii şi cum se întâmplă şi în alte state membre, în interesul fermierilor şi vor fi conduse de fermieri. Ele vor funcţiona ca organizaţii neguvernamentale, însă lupta este de a da utilitate publică pentru aceste camere agricole”, a declarat, recent, Daniel Constantin. Acesta a mai precizat că doreşte ca noile camere agricole să fie un instrument de lucru între Guvern şi fermieri, dar şi că funcţionalitatea camerelor agricole va depinde integral de fermieri, în funcţie de „cât de repede se vor organiza şi vor desemna conducerile acestora la nivel judeţean şi, după aceea, la nivel naţional”.

Reprezentanții asociațiilor așteaptă ca azi, 12 iunie, să se tranșeze problema camerelor agricole și anunță că, în cazul în care deciziile Guvernului, nu vor fi cele așteptate vor lua măsuri.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult