Leacuri naturale ca să fii în formă la orice vârstă

«Farmacia verde» te ajută să-ţi menţii sănătatea de-a lungul timpului
Fiecare vârstă, cu afecţiunile ei. Din fericire, există câte un remediu pentru fiecare dintre ele. Revista „Click! pentru femei” îţi prezintă câteva leacuri accesibile, uşor de administrat şi cu efecte de lungă durată!

După 30 de ani aveţi nevoie de vitamina E

La această vârstă, survin schimbări hormonale şi de metabolism. Totodată, imunitatea scade şi corpul devine vulnerabil la boli.

Printre altele, ai nevoie de leacuri împotriva alergiilor de piele, sindromului migrenos sau asteniei.

Nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că organismul se adaptează schimbărilor.

De pildă, previi recidivele alergiilor, mai frecvente după 30 de ani, dacă urmezi o cură de vitamina E (durata şi dozajul le stabileşte medicul specialist sau farmacistul).

O găseşti sub formă de gelule (capsule moi) la plafar sau la farmacie (optează pentru cele extrase din surse naturale deoarece organismul le asimilează mai bine).

Rolul vitaminei E este de a contracara toxinele din corp care au produs alergia. Alternativ, mai poţi lua şi capsule cu probiotice.

După 40 de ani, atenţie la tranzit

Femeile sunt predispuse problemelor circulatorii (varice, senzaţia de picioare grele).

La această vârstă tranzitul intestinal încetineşte, instalându-se constipaţia.

Ea se ameliorează dacă iei suplimente alimentare pe bază de inulină extrasă din rădăcina de cicoare.

Mai încearcă seminţe de psyllium! Dau rezultate foarte bune! Conţin fibre care, odată ajunse în intestin, îşi măresc volumul şi absorb substanţele toxice.

Pentru senzaţia de picioare grele sau pentru varice fă o cură cu ginkgo biloba (tablete sau picături), vitamina C (nu mai mult de 500 mg pe zi) şi calciu (500 mg pe zi, o tabletă dimineaţa şi una seara).

După 50 de ani apar stările de indispoziţie

Cu siguranţă vrei să înlături cât mai rapid şi pe termen lung simptomele supărătoare ale menopauzei: bufeuri care survin noaptea şi se multiplică în timpul zilei, transpiraţia abundentă, uscăciunea vaginală, nervozitate.

Dacă ai fost la medic şi nu ţi-a prescris un tratament hormonal, atunci încearcă tinctura de sunătoare. Înlătură eficient stările de indispoziţie. Iei 30 de picături diluate în apă, de 3 ori pe zi, timp de o lună.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult