LEACURI BĂBEȘTI care ţin la distanţă bolile de sezon. AFLĂ rețetele unor preparate cu miere

Mierea stimulează imunitatea, ceaiul de ceapă tratează tusea, iar compresele cu cartofi calmează migrenele
Odată cu scăderea temperaturilor şi cu variaţiile presiunii atmosferice, organismul face eforturi de adaptare, cele mai afectate fiind aparatul respirator, digestiv (intestinal gros), pielea, dar şi latura emoţională. Dovadă stă avalanşa de cazuri de viroze respiratorii, tulburări intestinale, erupţii pe piele (în special herpes) sau depresii din această perioadă.

Propolisul, bun în tratarea tusei şi a diareei

Specialiştii în medicina naturistă recomandă o serie de leacuri care previn bolile de sezon. De exemplu, pentru protejarea aparatului respirator, Asociaţia Română de Homeopatie indică preparate pe bază de muguri de alun, măceş şi fag, care reglează imunitatea şi au acţiune antispastică fără a ataca ficatul. Dacă tusea persistă, puteţi încerca siropul de napi fierţi cu puţină miere sau cunoscutul ceai din foi de ceapă. Tot pentru calmarea tusei, se iau zece cepe şi o căpăţână de usturoi, se fierb într-un litru de lapte, apoi se adaugă miere. Se administrează o linguriţă din preparat din oră în oră, mai multe zile.

Compresele cu felii de cartofi cruzi pe frunte alungă durerile de cap, asociate răcelilor. Dacă migrenele nu cedează, se poate bea suc de cartofi cruzi (un sfert de pahar de trei ori pe zi). De departe, produsele stupului se numără printre cele mai bune remedii naturale de stimulare a imunităţii, dezinfectare a căilor respiratorii şi chiar de combatere a diareei. O cură presupune administrarea zilnică a 3 linguriţe de propolis sau o linguriţă de lăptişor de matcă cu 3 linguriţe de miere.

Pentru afecţiuni ale intestinului, medicii recomandă suplimente cu afin, merişor şi genţiană, infuzie de coada-şoricelului (recomandată chiar şi pentru sugari) şi uleiul volatil de cimbru (se găseşte la plafar)- 3-4 picături pe zi.

Plimbări în natură şi alimente integrale

Depresia de toamnă, o altă problemă cu care ne confruntăm când temperaturile scad şi lumina solară este mai slabă, poate fi prevenită sau tratată printr-o alimentaţie bogată în carbohidraţi buni (paste integrale, orez brun, pâine neagră, ciocolată amăruie, fructe etc.) şi o hidratare optimă. Psihologii recomandă, de asemenea, cât mai multe plimbări în aer liber în această perioadă şi distracţii diversificate seara.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult