Laurențiu Baciu(LAPAR): Românii vor deveni sclavi în propria lor țară dacă își vor vinde pământul

13

baciuLaurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a declarat că oficialii unei țări din Orientul Mijlociu și-au manifestat interesul pentru a cumpăra două milioane de hectare de teren agricol din România.

“Nu e de mirare. Arabii vor să își asigure o sursă de mâncare pentru anii în care toți ne vom confrunta cu o inevitabilă criză de alimente. Nu doar țările din Orientul Mijlociu sunt interesate de pământul românilor, ci și unele companii multinaționale, care vor să profite din următoarea criză. Românii nu înțeleg, încă, acest lucru”, a afirmat Baciu, pentru AGRO TV.

În aceste condiții, românii vor trebui să reziste tentației de a-și înstrăina ogoarele. “Dacă ne vom vinde pământurile vom devein scalvi în propria noastră țară, care nici nu știu dacă se va mai numi România. Cine își vinde pământul, își vinde identitatea”, a atenționat președintele LAPAR.

Acesta a recunoscut că a fost chemat la MADR pentru consultări pe marginea viitorului act normativ care ar trebui să reglementeze piața terenurilor agricole, dar că a fost dezamăgit: “Nu mai văd rostul elaborării unei legi, dacă prevede ce prevede ultima formă discutată. Nu înțeleg de ce nu am mai cerut o derogare pentru liberalizarea pieței, așa cum au făcut bulgarii. Trist!”, a concluzionat Laurențiu Baciu.

Citește și

Cmentariile sunt închise