24 ianuarie 2022 - 09:24

Laurențiu Baciu (LAPAR): Unii oieri nu fac nimic, unii sunt gospodari

Invitat în studioul AGRO TV, Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, a ținut să precizeze diferențele dintre oieri, printr-un exemplu.

„În seara asta am primit un telefon de la Timișoara în care erau adunați primarii la un protest pentru că nu știu ce să facă cu deținătorii de ovine care au trecut fără nicio jenă la pășunat culturile. Vedeți, aici, apelând la lege se trimit la judecătorie, parcursul e care e, dar culturile sunt distruse. Ar fi bine să înțeleagă și dânșii că fiecare business are riscurile lui, fiecare business are restricțiile lui și nu trebuie să ne rezolvăm o problemă în detrimentul altora. Mă refer la cei ce distrug culturile”, a spus Laurențiu Baciu.

Acesta a mai adăugat că „sunt de acord ca pășunile să fie folosite numai de crescătorii de animale, să-și facă treaba. Sunt multe lucrări care ar trebui să le facă, și care, din păcate… în afară de a mulge oaia… unii, nu fac nimic. Unii sunt gospodari, au și pășunea curată, lucrează frumos. Tot respectul. Cei ce au fost astăzi în piață, majoritatea erau dintre cei gospodari, oameni care într-adevăr se respectă și locul lor era acolo. Dar sunt și care produc mari pagube”.

  1. Confirm cele spuse de dl.Baciu si marefer acum la mine ,din 2011 ma chnuiesc sa realizez o livada de nuci si din acel an o turma de capre(200-3oode capete) a unui recidivist mi-o distruge mereu,detine si 10-12 porci,cai magari,4-5 caini etc. pazite de un minor tigan , pe o suprafata concesionata de doar 12,5 ha. cu iarba slaba. Primaria nu ma ajuta(vicele sete cumnat,casatorit cu sora lui),am dus politia,comisie de la DADR si acum l-am dat in judecata. De aceste necazuri nu aveam nevoie si acest individ mi-a distrus 4 ani din viata si cultura de nuci. Sunt apicultor si consider ca oaia si capra nu produce cata paguba face. Sarbatori fericite!

Comments are closed.