Laurenţiu Baciu (LAPAR): Sunt fermieri care au înregistrat pierderi de 100%, din cauza secetei

77

baciuLaurenţiu Baciiu, preşedintele LAPAR, a afirmat că seceta pedologică din 2015 a afectat multe dintre culturile din România, printre care şi pe a sa:

“Eu stau ceva mai bine anul acesta, fiindcă nu am ce recolta, ţinând cont de faptul că sunt într-o zonă din Moldova în care anul acesta pe o rază de 30 de kilometri nu au căzut decât 6 litri de precipitaţii în 103 zile şi unde, datorită secetei,  s-a diminuat considerabil atât producţia de grâu, cât şi cea de rapiţă, ca să  nu vămai spun de celelalte culturi de primăvară, unde, cel puţin la porumb, nu văd mari şanse de a recolta ceva în toamnă”, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, pentru AGRO TV.

El a mai afirmat că în acest an au fost fenomene cel puţin ciudate, fiindcă a plouat acolo unde a plouat şi înainte, iar ploaia nu a ajuns în zonele care chiar aveau nevoie de ea. Asemenea zone sunt în Moldova, Dobrogea şi sudul Banatului. “Vreau să vă spun că sunt fermieri din România care au acum pierderi de 100%”, a concluzionat Baciu.

Citește și

Cmentariile sunt închise