Laurențiu Baciu (LAPAR): Scăderea TVA nu este o măsură eficientă

8

baciu_tvaPreședintele celei mai mari asociații a fermierilor din România, LAPAR, Laurențiu Baciu, spune că scăderea Taxei pe Valoarea Adăugată la carne nu este o măsură eficientă, deoarece în România intră încă cantități imense de carne din Uniunea Europeană cu TVA de 0%, care fiind mai ieftină este preferată de clienții autohtoni.

Singura soluție care i-ar salva pe prodcătorii români de carne ar fi să se renunțe total la Taxa pe Valoarea Adăugată la carne, pentru ca prețurile fermierilor români să poată concura cu cele ale străinilor. El a notat faptul că numărul șeptelului de vaci din țară a crescut de câteva ori în ultimii ani, iar multe ferme sunt în pragul falimentului, unul dintre motivele care au condus la acest dezastru fiind tocmai interesul pentru importuri.

Baciu a afirmat că scăderea TVA la pâine nu a ost simțită de către clienții finali și, în aceste condiții are îndoieli mari legate de eficiența unor astfel de măsuri.

El crede că gradul de evaziune în România este la un nivel care nu se poate măsura și că cei care au comis evaziuni când taxa era de 24%, vor încălca legile și când aceasta va fi de 9%.

Citește și

Cmentariile sunt închise