29 noiembrie 2021 - 22:03

Laurenţiu Baciu (LAPAR): S-a ajuns acum să nu se mai cumpere teren cu hectarul, se cumpără cu ferma

DSCN4466Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a depus o adresă la Ministerul Agriculturii pentru rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole, a afirmat vineri președintele Ligii, Laurențiu Baciu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Deocamdată noi respectăm niște etape. Săptămâna trecută am trimis o adresă către Ministerul Agriculturii în care i-am rugat să înceapă rediscutarea Legii 17 și, ca să vedeți, cred că s-a luat și Phil Hogan (comisarul european pe agricultură n.r.) după mine, pentru că a declarat la vreo două zile că vânzarea terenurilor agricole este o problemă a României și nu a comunității europene. Și eu știam lucrul acesta pentru că m-am mai dus o dată la Bruxelles cu jalba în proțap să spun de ce România este obligată să vândă pământ străinilor. Și ca să nu zic că am fost dat afară, mi s-a răspuns așa: problema vânzării terenurilor către străini este o problemă națională și nu comunitară. Sub umbrela regulamentului european, practic este o scuză a neputinței celor care ne conduc, a celor care merg cu capul plecat, ce fac lustrul la pantofi când se duc la Bruxelles”, a spus Laurențiu Baciu.

Șeful LAPAR a precizat că în ultima perioadă s-a intensificat vânzarea de terenuri către străini.

„S-a ajuns acum să nu se mai cumpere teren cu hectarul, se cumpără cu ferma. E un american pe la Botoșani care a cumpărat 10.000 de hectare într-o săptămână. Ar trebui să fie interzis, indiferent că e persoană fizică sau juridică”, a adăugat Laurențiu Baciu.  (Sursa: AGERPRES)