Laurenţiu Baciu (LAPAR) : Noile camere agricole nu sunt ale fermierilor, ci ale consiliilor judeţene

12

baciuAlegerile pentru desemnarea conducerii Camerelor Agricole bat pasul pe loc. Fermierii nu sunt mulţumiţi de faptul că aceste structuri se vor autofinanţa.

Pe fondul mai multor nemulţumiri, Liga Asociaţiilor Producătorilor din România (LAPAR) boicotează alegerile. Membrii declară că nu se vor implica în procesul de creare al camerelor agricole pe motiv că acestea nu sunt ale fermierilor, ci ale Consiliilor Judeţene, după cum a declarat pentru AGRO TV, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

În plus, noile Camere Agricole se vor autofinanţa, spre deosebire de cele vechi, care beneficiau de bani de la Ministerul Agriculturii. Astfel, fermierii care vor avea nevoie de consultanţă pentru întocmirea proiectelor cu fonduri europene vor trebui, cel mai probabil, să scoată bani din buzunar.
Ministrul Daniel Constantin spune că activitatea camerelor poate fi susţinută de marii fermieri, care mai au timp şase luni să vină cu modificări la ordonanţa dată de Guvern.
Alegerile pentru desemnarea conducerilor Camerelor Agricole, nu s-a făcut decât în două judeţe din România, Suceava şi Timiş. În rest, procesul de asociere a membrilor asociaţiilor din agricultură este greoi.

Citește și

Cmentariile sunt închise