24 ianuarie 2022 - 09:28

Laurențiu Baciu (LAPAR): Albinele nu au murit din cauza neonicotinoidelor

baciu34După ce au fost prezentate datele unui studiu care arată că sute de mii de familii din România au fost distruse de substanțele folosite pentru culturile mari, de neonicotinoide,  în mod special, marii fermieri au protestat, afirmând că studiul prezentat este vag și insuficient argumentat.

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociației Producătorilor Agricoli din România a declarat că principala cauză a distrugerii stupilor a fost căldura din vară, și nu substanțele folosite în culturile mari.

„Efectul substanțelor este aproape 0. Cred că mai mult este vorba despre un zvon aici, o panică. Din cele 1,3 milioane de albine din România au murit 100  de mii, dar cred că din alte cauze, nu din cauza neonicotinoidelor. S-a spus că acestea au fost distruse de substanțele folosite pentru floarea-soarelui. De ce nu au fost omorâte și la rapiță?  Fiindcă acolo s-au folosit mai multe substanțe. Eu, personal, cred că  au murit din cauza căldurii din vară”, a declarat Laurențiu Baciu,  la AGRO TV.

  1. Omule ca nu pot sa te numesc domn, daca vorbesti ca sa aperi fermierii care vor sa scoata cat mai mult profit folosind tot felul de neonicotinoide de la firma B….r care mai are pe stoc asa ceva. Eu zic sa iti ceri scuze. Si acum iti argumentez, eu am avut stupii la un lan care a fost tratat cu asa ceva si mi-a murit 30 % din albina , iar un prieten la 5km distanta de mine cu zbor la niste lanuri de particulari nu a avut mortalitate. Clima a fost la fel in zona.Da! Canicula a mai fost si acum cativa ani si n-au murit albine. Deci ce ati vorbit pe un canal tv nu reflecta realitatea. Puteti sa invitati apicultori care s-au lovit de aceasta problema care sunt in masura vorbeasca despre acest subiect.

Comments are closed.