Laurenţiu Baciu: S-au primit aiurea subvenţii pentru un milion opt sute de mii de hectare de teren

34

baciuPreşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurenţiu Baciu, a declarat în studioul AGRO TV că agricultura românească trebuie să intre în normalitate şi că subvenţiile trebuie să ajungă doar la cei care sunt implicaţi în acest sector, adică la cei care au nevoie de bani pentru a face agricultură.

El a afirmat că în acest an vor fi completate mai puţine cereri unice de plată decât anii trecuţi, dar scăderea numărului de cereri ar putea să fie în favoarea fermierilor. „Pentru peste un milion opt sute de hectare de teren se primeau subvenţii nemeritate, pe baza unor declaraţii false. Angajaţi ai APIA au ajuns în închisoare din cauza asta… Erau unii care aveau conturi pentru pământuri despre care nu ştiau nici măcar unde se află. Şi la animale au fost probleme. Trebuie să intrăm în normalitate”, a declarat Baciu.

Preşedintele LAPAR crede că fiscalizarea sectorului şi monitorizarea lui, în vederea fiscalizării, este un pas spre mult-dorita normalitate şi pentru combaterea corupţiei, din cauza căreia România are atât de mult de suferit.

Citește și

Cmentariile sunt închise