Lapte neconform retras de pe piață de inspectorii ANSVSA

 

vacilapte2

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au efectuat noi controale pe piața laptelui și au descoperit neconformităţi la anumite loturi de lapte.

“Consecutiv stabilirii trasabilităţii lotului suspect, procesatorul, pe baza analizelor de autocontrol, a identificat lotul cu posibile neconformităţi. După sosirea rezultatelor analizelor, ANSVSA a iniţiat alerta prin Sistemul Rapid de Alertă. Din cauza potenţialului risc, ca o parte din aceste loturi să fi ajuns în procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse în perioada respectivă, pentru a elimina orice pericol pentru sănătatea consumatorilor. Inspectorii ANSVSA au demarat verificările la procesatorul respectiv şi la fermele care au furnizat laptele”, după cum se arată într-un comunicat de presă ANSVSA:

Conform legislaţiei în vigoare, operatorul a fost obligat să retragă de pe piaţă produsele care nu satisfac cerinţele de siguranţă ale produselor alimentare.

În timpul anchetei, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au constatat că există posibilitatea ca laptele conform să fi intrat în contact cu lapte neconform şi atunci au dispus sechestrarea loturilor suspecte de contaminare aflate în stoc, în depozitul procesatorului şi retragerea de pe piaţă a produsele rezultate.

Retragerea acestor produse neconforme s-a făcut cu informarea autorităţilor competente şi sub supravegherea acestora.

Operatorii din sectorul alimentar cooperează cu autorităţile competente la acţiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar, pe care ei îl furnizează sau l-au furnizat.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult