Lapte medicinal fabricat în Sălaj

26

lapteartLa îndemnul Prinţului Charles al Marii Britanii, tânărul sălăjan Viorel Ghiuruţan a renunţat la facilităţile traiului în mediul urban pentru a produce lapte medicinal.

Laptele este obţinut exclusiv de la animale care mănâncă plante medicinale crescute natural în vârful muntelui. Bărbatul spune că a fost nevoie de Alteţa Sa Regală pentru ca unii să conştientizeze că România încă mai are facilităţile pe care cele mai multe state dezvoltate le-au pierdut cu ani în urmă: natura curată.

Viorel Ghiuruţan povesteşte că l-a auzit pe prinţul Charles al Marii Britanii vorbind despre păşunile naturale din România, unice la nivel european, păşuni pe care cresc plante medicinale în mod natural.
Aşa i-a venit ideea să renunţe la viaţa de oraş pentru a creşte capre departe de agitaţia din mediul urban. Astfel, a ajuns să aibă aproximativ 400 de animale pe care le paşte în zone muntoase cu o bogată prezenţă a plantelor medicinale, plante ale căror proprietăţi se regăsesc ulterior în lapte.
Bărbatul spune că laptele astfel obţinut are proprietăţi deosebite, produsul nefiind prezent deocamdată pe rafturile magazinelor. Viorel Ghiuruţan nici nu vrea să audă de industrializarea produsului despre care crede că poate fi obţinut numai manual şi doar înr-o anumită perioadă a anului, când plantele medicinale se regăsesc pe pajiştile situate la marginea judeţului Sălaj, la graniţa cu judetul Cluj. (Integral: radiocluj.ro)
Citește și

Cmentariile sunt închise