Lacul din Noua va fi repopulat cu 1,5 tone de pește

45

Săptămâna viitoare lacul va fi populat cu peşti fitofagi, crapi, caraşi, cu greutăţi cuprinse între 500 şi 1.200 de grame.
Lacul a fost secat şi curăţat. A fost montată o plasă geotextilă care să împiedice creşterea necontrolată a algelor. „Cel mai probabil, săptămâna viitoare, vor fi aduţi câteva zeci de mii de peşti, din mai multe specii, adică în jur de 1,5 tone de puieţi”, a declarat George Scripcaru, citat de gazetabrasovului.ro.

Popularea lacului face parte din proiectul de reabilitare a zonei de agrement din Noua, ce presupune reamenajarea zonelor verzi, a aleilor, a podului ce face legătura între malul lacului şi insula din mijlocul acestuia şi montarea unor noi piese de mobilier urban şi refacerea lacului, lucrările fiind începute în vara anului trecut.

Investiţia se ridică la 21 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată, în proporţie de 80%, prin Fondul pentru Mediu. Sursa: adevărul.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult