Lactatele, „uitate” de legea produselor româneşti în supermarketuri

28

DSCN2349Greşeală sau rea-voinţă? Este întrebarea la care senatorii care au trecut ieri propunerea parlamentară  conform căreia cel puţin 51%  din legumele, fructele și carnea regăsite pe rafturile magazinelor să fie româneşti, trebuie să găsească un răspuns plauzibil. Agro TV a stat de vorbă, în exclusivitate, cu senatorul Constantin Tămagă, care a explicat motivul pentru care laptele şi brânza au fost sărite din acest proiect.

„Într-adevăr, sectorul laptelui nu a fost inclus în această propunere legislativă. De ce? Procesatorii din acest sector au fost şi ei parte în acestă iniţiativă şi nu au agreat această prevedere. Neavând viza lor nu i-am putut introduce în acest proiect”, a explicat senatorul, membru în Comisia de Agricultură.

Prezent miercuri la o întâlnire în cadrul Ministerului Agriculturii, Claudiu Frânc, preşedintele  Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, a ţinut să comenteze decizia senatorilor referitoare la acest proiect legislativ:“Eu cred că şi de data asta a fost o scăpare, la fel ca şi varianta iniţială a legii cu TVA-ul redus, acolo unde nu era inclus laptele. Norocul nostru este că forul decizional este Camera Deputaţilor , acolo unde suntem convinşi că se vor face toate demersurile necesare pentru a fi introdus şi aceste produse în actul normativ. Suntem sectorul cel mai afectat din această industrie şi ar trebui să facem în aşa fel încât producătorii să fie ajutaţi”.

Senatul României a adoptat marţi, 06 octombrie, o propunere de completare a actualei legislaţii prin care supermarketurile sunt obligate să comercializeze cel puţin 51% produse autohtone, fiind trecute pe listă fructele, legumele şi carnea. Reprezentanţii sectorului laptelui mai au însă o şansă, şi asta pentru că Senatul nu este cameră decizională, astfel că greşeala va putea fi reparată la dezbaterile ce vor avea loc în Camera Deputaţilor. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise