Daniel Constantin, favorit pentru sefia MADR

Co-presedintele ALDE este considerat cel mai potrivit om pentru functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
motanelu
Dupa ce PSD a castigat la scor de maidan alegerile parlamentare, acum toata lumea asteapta componenta noului Guvern. Deocamdata se poarta discutii si se fac scenarii, care de care mai fanteziste. Printre agricultorii de la noi din tara se vehiculeaza deja cateva nume ce vor conduce Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Daniel Botanoiu si Dragos Frumosu au ajuns sa fie cotati printre cei care ar putea conduce agricultura romaneasca in urmatorii ani, dar cele mai mari sanse le are insa Daniel Constantin, cel care a fost in fruntea MADR in perioada in care Victor Ponta a ocupat functia de premier.
Daniel Constantin este de profesie inginer. El a fost directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, în perioada aprilie – octombrie 2009, când ministru al Agriculturii era Ilie Sârbu, nimeni altul decat socrul lui Victor Ponta.
În 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Până în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii, a avut responsabilităţi legate de negocierea pachetului financiar acordat României pentru Agricultură, de reforma Politicii Agricole Comune, dar şi de negocierile privind cadrul financiar 2007 – 2013.
După 2006, Constantin a fost angajat la firme de consultanţă pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007 – 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 şi 2009, a fost administrator al societăţii Roadvision şi director general al Provom SRL.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole