LA PROTESTUL DE AZI OIERII AU RECLAMAT SI FRAUDAREA DE FONDURI EUROPENE

96

Zeci de crescători de ovine protestează, miercuri, în faţa Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de acordarea subvenţiilor şi de faptul că nu mai pot să-şi vândă produsele. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că este de acord cu unele dintre observaţiile pe care le fac crescătorii de ovine cu privire la atitudinea autorităţilor din domeniul agricol, însă remarcă faptul că aceştia trebuie să asigure continuitate pe piaţă în ceea ce priveşte livrările şi calitatea.

Zeci de crescători de ovine s-au strâns, miercuri, în faţa Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de modul de acordare a subvenţiilor, dar şi de condiţiile din agricultură. Oamenii reclamă faptul că nu au unde să-şi vândă produsele.

Fermierii s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Sunt de acord şi cu unele observaţii pe care le fac ei şi trebuie să fim atenţi la instituţiile noastre care operează din punct de vedere tehnic în acest sistem. Ca şi conduită suntem alături de toţi fermierii din România, de toţi crescătorii de ovine, însă urmărirm să creştem performanţa că altfel nu s-ar putea justifica aceste subvenţii, performanţă înseamnă creşterea randamentului, creşterea calităţii atât a lânii cât şi a cărnii, într-un cuvânt să poată şi ei să câştige şi statul să-şi îndpelinească obiectivele pe care le urmăreşte prin lansarea acestor subvenţii pe care le dăm la timp”, a declarat presei, Petre Daea.

În ceea ce priveşte reclamaţiile crescătorilor de ovine privind preţul mic al cărnii pe care ei îl primesc, ministrul Agriculturii a spus că aceasta este „o problemă care frământă” şi autorităţile şi că a lansat în urmă cu un an un  proiect privind consumul cărnii de oaie din sursă internă.

„Nu poţi să câştigi o piaţă dacă nu eşti constant cu livrarea şi dacă nu eşti atent la calitate. Ne punem de acord, găsim împreună soluţii, sunt alături de dumnealor, este o perioadă mai dificilă”, a sus Daea.

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu are date despre ancheta efectuată de DNA după ce o parte dintre crescătorii de oi au reclamat fraudarea de fonduri europene.

„Eu nu ştiu, pentru că nu mă ocup de aceste probleme, eu sunt ministrul Agriculturii şi mă ocup de problemele agriculturii ţării româneşti şi sunt multe şi iată că unele din ele sunt imprevizibile. (…) Suntem primii în Europa la accesarea fondurilor europene, avem un interes statal formidabil pentru a aduce banii în ţară şi a-i pune la dispoziţia fermierilor în aşa fel încât să aibă posiblitatea să-şi desfăşoare activitatea” a mai spus Daea.

El a adăugat, referindu-se la plângerile depuse la DNA şi OLAF privind eventuale fraude cu fonduri europene destinare agriculturii, că „e dreptul fiecăruia să facă ce vrea, dar e bine împreună să facem ceea ce trebuie”.

Sursa: news.ro
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult