20 ianuarie 2022 - 04:09

LA INTALNIREA BERARILOR CU PETRE DAEA S-A DISCUTAT DESPRE SPRIJINUL PENTRU ORZOAICA SI HAMEI

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat, în data de1 aprilie 2019, la o întâlnire de lucru organizată la sediul instituției cu reprezentanții Asociației Berarii României. Întâlnirea a avut ca scop cunoașterea problemelor cu care se confruntă acest sector în vederea identificării soluțiilor pentru a veni în sprijinul acestora.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme precum acordarea de sprijin pentru materia primă utilizată la producerea berii, înființarea de noi plantații de hamei, legislația privind produsele de protecția plantelor omologate și utilizate pentru hamei.

Ministrul a subliniat că industria berii constituie un exemplu prin faptul că procesează intern materiile prime din agricultura românească şi creează un lanț valoric cu efecte economice pozitive. În fabricarea berii, hameiul şi orzoaica provin din surse autohtone într-o proporție considerabilă de 70%. ”Cele peste 4000 de locuri de muncă din industria berii generează și altele în domenii conexe, precum industria ambalajelor, a transporturilor, utilităților, în zona de marketing şi publicitate, scopul activității fiind acela de a folosi în întregime materia primă din țară”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Totodată, Petre Daea a dat asigurări că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină parteneriatul între fermierii români și berari, în folosul dezvoltării acestei ramuri importante a industriei alimentare.