27 ianuarie 2022 - 04:43

La Chișinău a fost lansată berea din dovleac

Produsă de Litra Brewery Company în colaborare cu Smokehouse, acest nou tip de bere a stârnit admirația celor prezenți printr-un gust inedit și o aroma irepetabilă, care a umplut ambianța întregului local.

Este o bere potrivită sezonului rece de sfârșit de toamnă, datorită gradului mai înalt de alcool (aproximativ 7%) și consistenței de ingrediente, utilizate în număr mai mare decât în berile de vară.

Ingredientele Pumpkin Ale

La fabricarea acestei beri au fost utilizate 200 kg de dovleac, procurate de la un fermier local, acesta, de altfel, fiind unicul produs de proveniență autohtonă folosit la producerea Pumpkin Ale-ului. Din acestea, 120 de kilograme au fost utilizate nemijlocit la fabricarea berii, restul fiind deșeuri.

Pe lângă aceasta, pentru a reda băuturii o aromă mai deosebită, au fost utilizate ingrediente ca ghimbirul, nucșoara (Myristica fragrans), scorțișoara și alte mirodenii. Cel mai important element al berii – malțul – a fost de cinci tipuri, toate importate din Germania, doar unul din ele fiind tipic pentru această bere – Pale Ale.

Apa utilizată a trecut printr-un sistem avansat de purificare și distilare din cadrul fabricii, iar după aceasta, a fost îmbogățită cu mineralele necesare pentru produsul final.

Pregătirea tuturor ingredientelor și curățirea dovleacului la fabrică a durat circa 27 de ore. A urmat procesul de fermentare, care a durat șase zile, urmând patru săptămâni de maturizare. În total, procesul de fabricare a durat aproximativ 40 de zile, incluzând multe etape de filtrare, fermentare, recirculare și carbonizare, care până la urmă au oferit berii acest gust și aromă unică. (www.paginadeagricultura.ro)