7 decembrie 2021 - 01:07

Kiwi, fructul cel mai perfect

Printre cele mai bune fructe dintr-o alimentație sănătoasă se află kiwi. Acesta a fost numit fructul perfect de către cei mai importanți nutriționiști ai lumii.

Iată cele mai importante vitamine și nutrienți din kiwi: vitamina C; vitamina K; acid folic; flavonoide; potasiu (la fel de mult precum o banană); vitamina E; beta-carotena; luteina; zeaxantina; fibre; Magneziu; Cupru; Fosfor.

Kiwi este, de asemenea, un prebiotic. Nutrienții prebiotici ajută la hrănirea bacteriilor probiotice (aceste bacterii sunt esențiale pentru o sănătatea optimă). Aceasta ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv în timp ce previne și dezvoltarea altor probleme de sănătate.

Kiwi ușurează problemele cu respirația precum astmul, tusea și respirația suierătoare. Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale fructului este abilitatea de a ușura respirația în cazul astmului și a respirației suierătoare.

Acționând ca un important antioxidant solubil, vitamina C este esențială în neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult, kiwi conține flavonoide și carotenoide responsabile pentru protecția ADN-ului. Conținutul de vitamina C și fitonutrienții ajută la prevenirea problemelor legate de afectarea ADN-ului din cauza stresului și a altor probleme de sănătate precum cancer, reumatism, artrite etc.

Pe lângă vitamina C, fructul mai conține și polifenoli și potasiu – iar toți acești compuși colaborează pentru reducerea riscului formării cheagurilor de sânge, protejează vasele sanguine și inima și protejează organismul împotriva radicalilor liberi care pot duce la arteroscleroza. Mai mult, kiwi reduce cheagurile de sânge fără alte efecte secundare precum în cazul aspirinei. Și încă ceva, kiwi reduce cu până la 15% nivelul trigliceridelor din sânge.

Pe lângă toate celelalte beneficii amintite mai sus și ochii tăi au de câștigat de pe urma consumului de kiwi pentru că are în componența luteină și zeaxantină, care protejează ochii. Ceea ce înseamnă că acest fruct minunat este perfect pentru menținerea acuității vizuale și protejarea împotriva maculării degenerative.

Cu toții știm cât de importantă este menținerea unei diete sănătoase în timpul sarcinii, iar unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru viitoarele mămici este acidul folic. Acidul folic este excelent pentru producția și susținerea de noi celule. În plus, ajută copilul să se dezvolte. De asemenea, vitamina C este recomandată pentru femeile însărcinate. Aceasta este esențiala pentru creșterea oaselor și menținerea sănătății celulelor.

Alte beneficii oferite de kiwi: Previne constipația, menține sănătos sistemul digestiv datorită fibrelor și a prebioticelor; îmbunătățește sistemul imunitar și protejează împotriva răcelii; contribuie la sănătatea și frumusețea pielii, facilitează absorbția fierului ceea ce ajută la prevenirea anemiei. (www.gazetadeagricultura.ro)