Jumătate dintre angajații direcțiilor agricole ar putea trece în subordinea Consiliilor Județene

16

vot

Aproape jumătate din cei 1.090 angajați ai direcțiilor agricole județene va părăsi structurile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) odată cu trecerea acestora în subordinea Consiliilor Județene, au declarat surse din Ministerul Agriculturii.

„În prezent, Ministerul Agriculturii are în subordine 42 de direcții județene, inclusiv Municipiul București, și 1.090 de angajați, însă după aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea va rămâne cu doar 570 de persoane. Consiliile Județele vor prelua 520 de angajați odată cu trecerea din subordinea MADR a Direcțiilor Agricole, a Oficiilor județene pentru Studii Pedologice și Agrochimice, a Oficiilor de Consultanță Agricolă și a Caselor Agronomilor”, au precizat sursele citate.

Oficiile județene pentru Studii Pedologice și Agrochimice au în prezent 353 de angajați, iar cele patru Case ale Agronomilor care mai există la nivel de județe au 18 persoane.

După aprobarea proiectului de lege privind descentralizarea, Ministerul Agriculturii va rămâne doar cu partea de inspecții și control, cu Autoritatea pentru Resurse Vegetale, care va cuprinde Inspectoratele teritoriale pentru calitatea semințelor și materialului săditor și Laboratorul central. De asemenea, Ministerul Agriculturii va avea în subordine Autoritatea Națională Fitosanitară care va prelua atribuțiile unităților fitosanitare din cadrul Direcțiilor Agricole Județene și ale Laboratorului Central Fitosanitar de la București.

Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii va rămâne la nivel de județ cu un număr de 11 angajați, față de 25 în prezent, șase pe partea de inspecție și control și cinci pe partea de fitosanitar. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise