Jumătate din statele UE nu respectă normele de bunăstare a suinelor

27

porci2

Mai mult de jumătate din ţările Uniunii Europene nu respectă noile reguli privind bunăstarea porcilor, acestea fiind investigate de autorităţile sanitar-veterinare pentru ca nu respectă regulile nou impuse.

Astfel, pentru încălcarea acestor prevederi, autorităţile veterinare din UE au deschis acţiuni în instanţă împotriva Belgiei, Ciprului, Greciei, Franţei, Sloveniei şi Finlandei, însă aceste state au mai rezolvat o serie de probleme de-a lungul timpului, informează Agroazi.

De asemenea, Danemarca, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia, Croaţia, Ungaria, Italia şi Ţările de Jos se mai numără printre statele care nu respectă regulamentul european.

Printre statele care s-au aliniat la noile cerinţe de bunăstare a animalelor se numără Anglia şi Scoţia. Fermierii din aceste ţări sunt nemulţumiţi că autorităţile europene nu respectă legislaţia în vigoare.

“Rămâne o mare dezamăgire pentru producătorii scoţieni că autorităţile europene ştiu că există state care nu respectă legislaţia în vigoare. Este o bătaie de joc faţă de sistemul legislativ european şi această situaţie pune producătorii scoţieni în poziţia de dezavantaj competitiv”, a spus Philip Sleigh, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Fermierilor din Scoţia. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise