28 octombrie 2021 - 14:13

Județul Buzău, promovat online, la Târgul de Turism

Târgul de Turism al României se mută în mediul virtual, astfel că participanții vor avea parte de un stand 3D și se vor loga pe o platformă online special concepută.

Deși condițiile sunt diferite față de alți ani, autoritățile județene din Buzău se pregătesc temeinic pentru o cât mai bună promovare a obiectivelor turistice. Practic, platforma online va permite publicarea unui spot de promovare turistică a judeţului Buzău, afişarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, a traseelor turistice şi a circuitelor din judeţul Buzău, dar şi un feedback de la vizitatori în timp real cu care se va face o conectare prin chat sau video call.

De altfel, autoritățile județene au anunțat că anul acesta vor acorda o atenție sporită turismului buzoian. Printre obiectivele aflate pe lista priorităților se numără stațiunea balneoclimaterică de la Sărata Monteoru, Trovanții, dar și Tabăra de Sculptură de la Măgura.

„Probabil că în această vară, în anumite condiții, vom «reînvia» spiritul taberei de la Măgura. Acolo avem niște proiecții în lucru, o să avem și un parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, pentru că în vecinătatea taberei este Mănăstirea Ciolanu, ca să putem să îmbinăm turismul monahal cu, eu știu, cultura și așa mai departe. Va fi și un eveniment cultural artistic acolo în Tabăra de Sculptură Măgura, pentru că nu facem investiții în care ar fi costuri enorme și nu ar fi utile imediat pentru cetățeni”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău

Stațiunea Sărata Monteoru ar putea fi readusă la viață cu ajutorul fondurilor europene.

„N-am uitat Stațiunea Sărata Monteoru. Am avut o discuție cu directorul de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est pentru că încercăm să implementăm pe fonduri europene un proiect în turism.

N-am uitat nici Trovanții. În perioada imediat următoare voi lua legătura cu toate UAT-urile din județul Buzău interesate ca să facem parteneriate, să putem depune un proiect pe fonduri europene”, a conchis Neagu.

Redactor – Marlenne Dinu

Sursă foto: CJ Buzău (Sărata Monteoru)