13 mai 2021 - 05:20

Joaquin Phoenix a salvat o vaca si un vitel de la abator (video)

O înregistrare video îl arată pe Joaquin Phoenix salvând o vacă şi un viţel de la un abator din California, la mai puţin de 48 de ore după ce a susţinut un discurs despre drepturile animalelor, la Gala Oscar, unde a primit trofeul pentru cel mai bun actor, scrie The Guardian, transmite AGERPRES.

Imaginile publicate de organizaţia The Farm Sanctuary îl arată pe Phoenix, însoţit de mama sa, Heart, vizitând abatorul Manning Beef din Pico Rivera, alături de reprezentanţi ai organizaţiei The Farm Sanctuary şi de o delegaţie a grupului de activişti pentru drepturile animalelor Los Angeles Animal Save.
 
Acolo, Joaquin Phoenix a stat de vorbă cu Anthony Di Maria, CEO-ul abatorului, care i-a povestit actorului despre politica sa de a nu ucide mame cu pui. Apoi, cei doi au început o dezbatere cu privire la sacrificarea animalelor la abator, activitate pe care Di Maria o numea “recoltare”, iar Phoenix “crimă”. Cei doi au escortat o vacă şi un viţel de 3 zile, care s-a născut la abator, spre un camion. Phoenix a botezat vaca Liberty, iar pe viţel Indigo.
 
“Nu aş fi crezut niciodată să găsesc un prieten într-un abator, însă întâlnirea cu Anthony şi faptul că mi-am deschis inima spre el, m-a făcut să înţeleg că s-ar putea să avem mai multe lucruri în comun decât lucruri care ne fac diferiţi. Fără gestul său de generozitate, Liberty şi puiul ei Indigo ar fi avut un sfârşit îngrozitor”, a susţinut ulterior actorul, într-un comunicat.
 
“Liberty şi Indigo nu vor mai fi expuşi niciodată cruzimii şi nu vor mai fi atinşi de mâini aspre şi neîndurătoare. Speranţa mea este că îl vom vedea pe Indigo crescând alături de mama sa Liberty la Farm Sanctuary şi că ne vom aduce aminte că prietenia poate răsări din cele mai neaşteptate locuri şi că indiferent de cât suntem de diferiţi, bunătatea şi compasiunea trebuie să conducă totul în jurul nostru”, a mai spus actorul.
 
Puţini se aşteptau ca poate cele mai memorabile cuvinte rostite la ceremonia de anul acesta a premiilor Oscar să fie despre inseminarea artificială a vitelor. Însă, Joaquin Phoenix s-a folosit de ocazia primirii premiului Oscar pentru rolul magistral din “Joker” pentru a condamna aceste practici ale crescătorilor de vite, dar şi publicul larg pentru că le acceptă.
 
“Ne simţim îndreptăţiţi să inseminăm artificial o vacă şi apoi să-i furăm puiul, surzi la mugetele ei de disperare. Apoi îi luăm şi laptele care era pentru viţelul ei şi-l turnăm în cafeaua noastră şi peste cerealele noastre”, a susţinut el după primirea premiului Oscar.
 
Ulterior, actriţa Lena Dunham a postat pe Twitter că acest mesaj al lui Joaquin Phoenix a făcut-o să devină vegană.