Iuliu Winkler (PPE), încântat de noua Politică Agricolă Comună

winkler_gyula

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) şi-a exprimat satisfacţia pentru votul pozitiv dat de Parlamentul European (PE), săptămâna trecută, la Strasbourg, pe Cadrul Financiar Multianual (CFM) 2014-2020 al Uniunii Europene (UE).

Iuliu Winkler a declarat, luni, la Deva, într-o conferinţă de presă, că deputaţii europeni au dat un vot de principiu pe CFM 2014-2020, urmând ca, în această toamnă, după adoptarea a aproximativ de alte 70 de acte normative, bugetul multianual al UE să fie propriu-zis adoptat.

Deputatul european a adăugat că actele normative care vor fi adoptate în toamna acestui an de către PE vor prevedea cu exactitate modul în care se vor face alocările bugetare în cadrul politicilor europene, exemplificând cu Politica Agricolă Comună sau cu cea de Dezvoltare Regională, prin aceste acte urmând să fie defalcate alocările bugetare pe fiecare componentă a acestor politici pentru fiecare stat în parte.

“Votul pe bugetul multianual al UE este unul pozitiv pentru România, pentru că prin acest vot s-au impus condiţiile PE’, a subliniat Iuliu Winkler, arătând că România va primi, pentru perioada 2014-2020, o finanţare europeană mai mare decât cea care îi fusese alocată pentru 2007-2013”. Potrivit deputatului european, ţara noastră va primi cel puţin 34 de miliarde de euro, cea mai optimistă variantă fiind de 39 de miliarde de euro, dar suma finală va fi cunoscută abia la toamnă.

Iuliu Winkler a mai declarat că regretă faptul că, pentru prima dată în istoria UE, că valoarea bugetului multianual al UE este în scădere, aceasta ajungând la doar 960 de miliarde de euro în credite de angajament, potrivit AGERPRES:

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult