24 ianuarie 2022 - 09:35

Irimescu: România va returna Comisiei Europene bani din fondurile pe dezvoltare rurală

euro_baniRomânia va returna Comisiei Europene cel puțin 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală prin PNDR 2007-2013, a declarat, luni, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la o conferință de specialitate.

„Avem foarte multe fonduri alocate (PNDR 20014-2020 n.r.). Am avut și pentru perioada anterioară, dar din păcate nu am reușit să le utilizăm în integralitate. Cel puțin 800 de milioane (de euro n.r) vor fi returnați Comisiei Europene și este dureros că se întâmplă așa pentru că vă imaginați, cu 800 de milioane de euro se puteau face multe afaceri în mediul rural care să aducă o viață mai bună fermierilor și mai ales celor care desfășoară activitatea în afara agriculturii. Din păcate, în mediul rural principalul furnizor de locuri de muncă este totuși agricultura”, a spus Achim Irimescu, la conferința „Dezvoltarea integrată a mediului rural în România”, potrivit AGERPRES.

 1. …da d-le ministru” !!..asa este „avem foarte multe fonduri…” dar si multa multa nepasare !!
  .de exemplu :
  1. am un proiect depus pe submasura 6.2 in data de 8.09.2015 ,astazi sunt exact 3 luni si inca nu am nicio veste desi in „Manualele de Procedura” scrie de niste rapoarte lunare si alte chestii.
  aceste manuale (care intradevar contin o stufarie de anexe si formulare) sunt defapt niste „teste tip grila” in care experti raspund cu DA sau NU,deci ar trebui sa mearga treaba….dar…..
  2.aceste manuale de procedura parca sunt facute impotriva noastra ….nu ai pus o bifa nu stiu unde..esti NEELIGIBIL…ai infiintat un PFA (in august 2015) pentru accesarea de fonduri (Sm 6.2) si ai AUTORIZAT la Oficiul Registrului Comertului codul CAEN iar in septembrie ai depus proiectul…esti NEELIGIBIL pentru ca se considera ca „ai avut activitate inaintea depunerii dosarului”…asa am dedus eu din acest „MANUAL”…
  …da d-le ministru !!…deci simpla AUTORIZARE a unui CAEN inseamna (in conceptul acestor experti) ca firma a avut ACTIVITATE….oare acest lucru nu la ANAF se verifica ????????

  cu respect
  dorin varga
  0737 028 739

Comments are closed.