Irimescu (MADR): Reducerea TVA la carne ar trebui să însemne pentru consumatori produse corecte

7

 carnecurcanReducerea Taxei pe Valoare Adăugată la carne se va reflecta inițial în calitatea produselor, nu în preț, astfel că, la un preț corect, vom avea un produs corect, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Achim Irimescu, citat de AGERPRES.

„Pentru consumatori, măsura (de reducere a TVA la carne — n.r.,) nu înseamnă în prima fază reducerea prețului, trebuie să fim foarte clari! Pentru consumatori, ar trebui să fie un produs corect. Un producător, pentru a oferi la un preț mai mic în condițiile unui TVA mare, poate să modifice rețeta. În cazul în care prețul este corect, vom avea și un produs corect și nu va dispărea nici producătorul român de pe piață, iar consumatorul va fi mulțumit’, a spus Irimescu, prezent la conferința de deschidere a Târgului Internațional CARNEXPO 2013.

Acesta a susținut că, în România, prețul cărnii este mult mai mic comparativ cu cel practicat în unele state din Vest. De exemplu, în Belgia, prețul pe kilogram la carnea de porc nu scade sub 10 euro, în timp ce pentru carnea cu o calitate deosebită urcă și la 20 de euro. La carnea de vită, prețul unui kilogram depășește 12 euro, pe câtă vreme, în România, un kilogram de carne de vită se poate găsi cu 15 — 20 de lei.

În ceea ce privește aplicarea cotei reduse de TVA în sectorul pâinii, Irimescu a spus că s-au aplicat multe amenzi, iar activitatea de control se va intensifica în perioada următoare.

Citește și

Cmentariile sunt închise