IPJ: Peste 4.500 dosare penale privind infracțiuni comise în domeniul industriei alimentare.

supermarketÎn urma activităților desfășurate de Poliția Română în domeniul industriei alimentare, în primele 11 luni ale anului, au fost recuperate în total aproximativ 95.000.000 de lei. Banii provin atât din instituirea de măsuri asigurătorii, cât și din recuperarea de prejudicii produse prin comiterea de activități economice ilicite.
În primele 11 luni ale anului 2016, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii structurilor de investigare a criminalității economice din țară au instrumenta 4.516 dosare penale privind infracțiuni comise în domeniul industriei alimentare.
Față de 67 dintre persoanele cercetate în această perioadă au fost luate măsuri preventive, 17 dintre acestea fiind cercetate în stare de arest preventiv.
De asemenea, în urma propunerilor formulate de polițiști, au fost emise de către parchetele competente 177 de rechizitorii, reușindu-se recuperarea unui prejudiciu de 57.523.700 de lei și au fost instituite măsuri asigurătorii, în valoare de 37.249.380 lei.
Pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comercializării produselor agro-alimentare, Poliția Română a intensificat activitățile desfășurate în perioada premergătoare sfârșitului de an.
Au fost organizate acțiuni atât cu forțe proprii, cât și împreună cu reprezentanții autorităților cu atribuțiuni de control din domeniu, respectiv Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Astfel, în perioada octombrie — decembrie 2016, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare (carne, produse din carne congelate, ouă, lapte și altele) și legume-fructe, provenite din import sau din achiziții intracomunitare.
În această perioadă, au fost efectuate 3.102 acțiuni, în cadrul cărora au fost verificate 9.165 de societăți comerciale și 18.033 de persoane fizice.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 1.338 de infracțiuni, dintre care 275 de fapte de evaziune fiscală, fiind înregistrate 1.063 de dosare penale.
Au fost aplicate 21.504 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.554.559 de lei și au fost confiscate sau indisponibilizate bunuri în valoare totală de 2.257.287 de lei.
Totodată, au fost ridicate 113 tone de produse din carne, 92 de tone de legume și fructe, aproape 143.000 de ouă, aproape 2.700 de litri de lapte și 710 tone de alte produse alimentare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole