IPJ: 49 de oi furate din Cândeşti, Dâmboviţa

29

turma_oipngÎn ziua 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cândești au fost sesizați de către un bărbat, de 59 de ani, din localitate, cu privire la faptul că i-au fost sustrase un număr de 49 de ovine.

O echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care au stabilit că în ziua de 25 iunie 2015, părțile vătămate au lăsat nesupravegheate 49 de ovine pe islazul din Sturzeni, iar când s-au întors au observat că animalele au fost sustrase.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat autorii furtului, în persoanele a doi bărbați, de 36 și 41 de ani.

Cei în cauză au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru că bunurile dumneavoastră să nu cadă în mâna infractorilor, poliția dâmbovițeană adresează următoarele recomandări:

* „pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor unde lăsați animalele;

* pe parcursul nopții sau chiar și ziua, îndeosebi în situația în care plecați de la domiciliu, asigurați cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) ușile grajdurilor sau anexelor gospodărești unde țineți animale;

* animalele lăsate nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă ușoară pentru hoți. Nu le creați această posibilitate!!!

* evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale la distanțe mari de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora;

* nu permiteți accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanți sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole;

* dacă v-ați hotărât să vindeți animale, nu le oferiți în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasați banii în momentul vânzării;

* când plecați de acasă, rugați vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea și locuința;

* unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri”.

Citește și

Cmentariile sunt închise