20 octombrie 2021 - 22:19

Ionică Nechifor, oier: Ştiu văcari care au vândut 10 vaci, ca să ţină alte zece până în primăvară

vaci_ciurdaIonel Nechifor, reprezentantul crescătorilor de ovine din România, a povestit ce s-a întâmplat la ultima întâlnire la care a participat, dintre ministrul Agriculturii şi crescătorii de oi şi vaci din România. El a remarcat faptul că văcarii sunt disperaţi şi că nu mai ştiu ce să facă pentru a-şi salva animalele. 

Situaţia unora l-au impresionat pe Nechifor, care a spus că aceştia recurg deja la mijloace disperate pentru a se salva.

„A venit un crescător de  bovine la întâlnire şi a spus clar că a ajuns să vândă zece vaci, ca să le ţină pe celelate zece să le scoat ăîn primăvară. Şi le vinde şi la un preţ bun, de 2 lei/kilogramul, adică pe nimic. Trebuie să se găsească soluţii, fiindă zootehnia e pe ducă”, a povestit Nechifor la AGRO TV.

Şi Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, a povestit cum a fost sunat de un fermier care plângea fiindcă, din cauza întârzierii banilor din subvenţii nu are cu ce îşi plăti ratele la bancă şi este hăituit de executori. „A spus că pleacă de acasă, că nu mai suportă, dar nici nu are bani să plătească dările”, a concluzionat Baciu.