Ion Toncea: România exportă cantități imense de materie primă pentru produse ecologice

tonceaddDr.  Ion Toncea, președintele Federației Naționale de Agricultură Ecologică,  a vorbit ieri, 29 iulie, în cadrul emisiunii “Agricultura la raport” despre agricultura ecologică din România și despre atestarea produselor eco. El a răspuns cu această ocazie tuturor celor care au acuzat instituțiile și firmele care atestă aceste produse de blat și a afirmat că produsele care poartă ștampila care atestă că sunt eco sunt, într-adevăr, ecologice.

“Atâta timp cât există pe un produs parafele că este eco, putem fi siguri că el este eco. Legislația este așa de dură încât scoate de pe piață firmele care certifică produse care nu sunt ecologice. Sistemul rejectează și producătorii care nu sunt corecți. De anul trecut, se iau măsuri foarte dure în acest sector . De fapt, nici nouă, producătorilor de asemenea produse , nu ne convine să auzim că sunt îndoieli legate de marfa noastră, că unele produse ar fi și n-ar fi ecologice”, a declarat Toncea.

România exportă cantități imense de materie primă pentru produse ecologice, care se întorc în țară procesate, fiindcă în țară nu există posibilitatea ca ele să fie prelucrate. “Din păcate acest sector, de procesare,  nu a putu fi dezvoltat o dată cu cel de producție. Cunosc firme care se pregătesc puternic de procesare pentru piața românească, dar, din păcate, piața noastră nu e atât de interesată de aceste produse cum e cea din Germania, deci vor avea probleme” a mai spus Toncea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult