22 iunie 2021 - 20:23

Ion Paunel: „Atata incompetenta decizionala rar mi-a fost dat sa vad”

Președintele SPA Olt, Ion Păunel se declară nemulțumit de prevederile Ordonanței militare numărul 8 și spune că sunt o serie de omisiuni. Mai mult acesta vine cu câteva precizări legate de situația în teren pentru cei din legumicultură.

„Am pus pe grupul Uniunea salvăm țăranul cîteva informații audio și scrise despre procedura de ajutor din partea statului pentru PFA, II și IF, conform actului normativ se pare că și noi cei care avem această formă de organizare și desfășurăm activități agricole putem beneficia  de acest ajutor financiar, dar lucrurile se pare că nu stau chiar așa. Trebuie să notificați AFIR-ul, deci cei cu proiecte europene aveți grijă să faceți și acest lucru pentru că există riscul să pierdeți sau să vi se recupereze sumele primite ca finanțare. De asemenea vă rog să fiți atenți la binevoitorii care se oferă să va ajute în acest sens cerîndu-vă diverse sume de bani. Procedura este destul de simplă pentru încărcarea documentelor solicitate de AJPIS. Nu vă lăsați pacăliți de Samsarii COVID care se pare că și în aceste momente grele vor să profite financiar pentru buzunarul lor de buna Dvs credință”, spune Ion Păunel.

După prezentarea Ordonanței Militare numărul 8, tot Ion Păunel se arată revoltat.

„Îl ascultam pe domnul ministru Vela care spune că citez „doar producătorii agricoli care dețin Certificate de Producător își pot comercializa producția obținută sau se pot deplasa către piețele agroalimentare pentru a-și comercializa Recoltele, și mă întreb cine i-a dat informațiile. Oare nu cei din conducerea MADR ? 

  1. Certificatele de producător și-au încetat valabilitatea cu mult timp în urmă, producătorii agricoli persoane fizice dovedesc această calitate prin prezentarea Atestatului de producător și a Carnetului de comercializare pentru transportul și vînzarea producției. 
  2. Nu s-a spus nimic de cei care au forma de organizare PFA, II, IF, care au accesat linii de finanțare europene și au tot calitatea de producători agricoli având CAEN din grupa de producție ( 0113 ;0111; etc). Deci dacă așa va apărea în Monitorul Oficial, Ordonanța Militară 8, niciunul dintre noi nu vom mai putea să ne comercializăm produsele. Atâta incompetență la MADR și la un guvern al României rar mi-a fost făcut să văd” spune Ion Păunel.

Acesta menționează că i-a transmis un mesaj și domnului Adrian OROS, și lui Emil Dumitru pînă nu apare în Monitorul Oficial , Ordonanța Militară Nr 8. Păunel mai adăugă că nimeni nu a ținut cont de doleanțele legumicultorilor și că observă că nimănui nu-i pasă.

Autor: Daria Diaconiuc