Ion Ciulinaru: Ne lipsesc sistemele de irigații pentru a avea recolte comparabile cu cele din Anglia sau Franța

irigatiibb

Fermierii români se plâng că, deși au investit în tehnologizarea și dotarea fermelor lor, nu pot obține recoltele pe care și le doresc din cauza faptului că în România nu există un sistem de irigații viabil.

Ion Ciulinaru, președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice din Călărași a afirmat în cadrul emisiunii “Agricultura la raport”, de miercuri, 8 mai, că, deși terenurile din România sunt excepționale, recoltele vor fi și în viitor foarte slabe din cauza lipsei de apă. “Am putea obține culturi comparabile cu cele din Anglia sau Franța, mai ales datorită faptului că acum există ferme în care se folosesc tehnologii și mașini cel puțin la fel de performante ca cele din Vest, dar, din păcate, ne lipsește una dintre verigile-cheie ale agriculturii moderne, irigarea. Putem face ce vrem, dar fără apă nu vom reuși să ajungem la liman”, a afirmat Ciulinaru.

El a precizat că în acest moment culturile de cereale din sudul țării se dezvoltă foarte bine, dar, dacă nu va ploua în următoarele zile, ele vor fi afectate de secetă: “În Călărași culturile sunt extraordinare, un vis, dar dacă nu va ploua în următoarele zile, ele vor fi compromise. Avem nevoie urgentă de un sistem de irigații nou și nu de refacerea celui vechi”, a mai declarat președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult