Iohannis: Nu vom avea o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la New York, că nu crede că în România va exista o criză alimentară, arătând că este posibilă, din păcate, o creştere a preţului la unele alimente, potrivit Agerpres. Preşedintele a subliniat faptul că Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite

Preşedintele conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul de nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În acest context, el a subliniat că Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite.

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară şi nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creştere la preţurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conştienţi că această criză alimentară va lovi prima dată statele mai sărace şi, de acolo, criza poate să aibă repercusiuni foarte grave şi pentru noi. Faptul că ne implicăm pentru a preveni o criză alimentară este un semn de solidaritate cu lumea care încă nu-şi permite de toate, este un semn de solidaritate cu cei care încearcă să prevină o nouă criză globală, însă pentru români nu trebuie să apară aşa semne de întrebare. Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, a spus şeful statului.

 

- Publicitate -

Sursa foto: digi24

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole