Ioan Fetea (ACA): Preţul mierii nu va creşte

19

miere_bunaPrețul mierii nu va crește pentru că piața nu a fost atât de solicitantă, cu toate că producția de miere va fi mai mică cu până la 30-35% în 2015, față de producția medie anuală, de 22.000-24.000 tone, din cauza secetei și a depopulării familiilor de albine, a declarat președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, la deschiderea Târgului Național al Mierii.

Expozanții prezenți la cea de-a 13-a ediție a Târgului Târgului Național al Mierii, eveniment organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA), au adus o gamă diversificată, de la produse apicole obținute direct din stupină până la produse apicole condiționate sau alte preparate derivate din produse apicole— suplimente nutritive, medicamente, cosmetice.

Târgul Național al Mierii a devenit în ultimii ani un eveniment tradițional și recunoscut, dedicat consumatorilor de produse apicole din zona Capitalei. De acest târg vor putea beneficia și apicultorii, deoarece vor fi prezente și produsele dedicate acestora — stupi și componente, utilaje și alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriție, cărți de specialitate.

Bucureștenii au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a cumpăra miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, suplimente nutritive și siropuri naturale. Cea mai scumpă miere este cea de salcâm și cea de mană de munte, prețul unui kilogram fiind de 35-40 lei, în timp ce pentru cea de tei și polifloră apicultorii cer între 20 și 25 de lei/kg.

România se clasează în topul producătorilor de miere pe locul patru în Europa. Țara deține, în prezent, 1,47 milioane de familii de albine și are în jur de 40.000 de apicultori la nivel național, peste 60% dintre aceștia fiind membri ai Asociației Crescătorilor de Albine din România, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise